torsdag 9 juli 2009

Som sommarhimmel -
skiftande i färg och form.
Ena stunden blå nästa grå - eller oftast- något där emellan. Sådant är livet. Inget är statiskt. Allt är föränderligt. Vi kan inte styra över himmelen. Men vi kan, till viss del, styra över våra liv. Drabbas vi av sjukdom kan vi inte rå för det. Det gäller såväl fysisk som psykisk. I annat fall är det synd om vi betraktar oss som offer. Som drabbade. Lever du i en dålig relation? Försök i första hand att göra något åt det och behåll det positiva som finns kvar. Om det är kört. Avsluta den och gå vidare.
Om någon skuldbelägger dig för att lämna något du mår dåligt av kan man ju undra varför? Är det på grund av att de själva är i en liknande situation men inte vågar släppa taget? Ja, det lär man aldrig få veta. Det svåra är att inte bry sig om vad andra tycker. Det är något vi alla brottas med vilket vi vill eller ej.
Och det kan ju gälla fler saker än kriser i relationer. Att vara sjukskriven av Psykiska skäl tex. folk tycker; har du inte ont i benet, magen eller hög feber är du frisk. "Mår du inte bra i själen? Skärp till dig!" Ja, vi kan alla känna oss orättvist bedömda i olika situationer genom livet...- Så kom ihåg; INGET ÄR STATISKT. ALLT ÄR FÖRÄNDERLIGT. -Precis som sommarhimmelen. Och det är just det som gör den vacker.

1 kommentar: