måndag 17 augusti 2009

Ja ha, kära försammling. Här står jag i en kyrka i skåne och leker präst.

Eller, varför inte, Gud? Hade jag varit det så skulle jag ha låtit sommaren varit längre och inte öst ner sådär mycket regn på de stackars svenskarna. Jag hade gjort sommarloven längre, arbetsdagarna kortare, gett lärarna högre löner...... och, ja just det! De svältande barnen! och Krigen och misshandel o Våld! .....Nej, fy vilket ansvar. Jag tror jag säger upp mig som Gud med det samma och kliver ner och leker lärare i stället. Skolan har visst börjat har jag hört talas om, så här kan jag ju inte stå Då! Dags att göra nytta.Men först vill jag dela med mig av ett annat besök i skåne i sommar, nämligen på Malmö Konsthall och utställningen SONIC YOUTH etc.: SENSATIONAL FIX som fokuserar på det banbrytande experimentella gitarrbandet Sonic Youth och deras mångskiftande aktiviteter. Att kombinera konst, musik, film och andra estetiska uttryck är något som inspirerar mig mycket. Denna grupp har verkligen lyckats med detta. Efter skåne resan, som jag gjorde tillsammans med min vän, kollega musikläraren och blivande sambo Göran Bjerkevik, var jag full av isnpirationon och skaparlust. Att gå omkring och känna sig havande på stor konst men aldrig få tid att föda kan vara frustrerande, som ni kanske förstår. Men.......vänta bara. Förr eller senare kommer den ut.

Bänken jag sitter påhär är ett instrument. Den hänger i pianotrådar somger olika toner ifrån sig beroende på tyngden på bänken.

http://http://www.konsthall.malmo.se

http://http://www.sonicyouth.com

(Om nogon elev eller kollega händelsevis skulle läsa denna blogg vill jag bara påpeka att det där med att "leka lärare" bara var ett skämt. Som ni vet är jag i allra högsta grad välutbildad och professionell. ;-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar